kurczak faszerowany pieczrkami i watróbką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kurczak w takim wydaniu smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kurczak
    10 dkg pieczarek
    3 wątróbki drobiowe
    1 marchewka
    8 łyżek bułki tartej
    sól.pieprz
    2 łyżki natki pietruszki
    2 jajka
    2 łyżki masła
    olej
    kucharek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak faszerowany pieczrkami i watróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka dokładnie opłukać, natrzeć w środku i z wierzchu przyprawą kucharek, odstawić na godzinę. Pieczarki zetrzeć na tartce o grubych oczkach , obsmażyć na oleju. Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Masło zmiksować z pietruszką, żółtkami , posiekaną wątróbką, , bułką tartą i marchewką. Dodać wystudzone pieczarki , białka ubite na sztywno, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić tuszkę, zaszyć otwór nitką. Kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godz. Podawać na gorąco. Moja rodzina lubi na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować