Pieczeń drobiowa z piersi i wątróbki

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Już od dłuższego czasu chodziła za mną potrawa z wątróbki. A było to dla mnie duże wyzwanie, z tego względu, że mój A. nie przepada szczególnie za tym rodzajem mięsa.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    400 g wątróbki drobiowej
    1 szklanka posiekanego pora
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki ostrej musztardy
    1/2 dużej cukinii
    5 łyżek bułki tartej
    2 jajka L
    sól, pieprz, wegeta, ostra papryka, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Wątróbka

Pieczeń drobiowa z piersi i wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0kpcaoe 1. Pierś z kurczaka i wątróbkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, następnie dodajemy szklankę posiekanego pora, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą musztardę, startą na tarce o grubych oczkach cukinię, bułkę tartą, jajka i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
  • image-1vbg1ec 2. Formę keksową smarujemy olejem i wykładamy folią aluminiową, wlewamy masę i zapiekamy ok 70 minut w 180*C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

http://manciawkuchni.blogspot.com/2014/09/a-to-podrob-jeden-czyli-pieczen.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować