Smaczne i sycące danie obiadowe do przygotowania w zaledwie pół godziny. Smaczne z ryżem, czy makaronem.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
-0,6 kg schabu bez kości
-2 łyżki przyprawy do mięs
-400 g warzyw na patelnię "toskańskich"
-400 g warzyw na patelnię "włoskich"
-1 łyżka przyprawy do kuchni włoskiej
-ewentualnie sól i pieprz
-olej do smażenia
Warzywa na patelnię ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w paseczki. Dokładnie mieszamy z przyprawą do mięs. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy 5 minut na rumiano od czasu do czasu mieszając.
2. Wrzucamy wszystkie warzywa i przyprawę włoską, mieszamy, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok 10 minut do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając.
3. Całość doprawiamy solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i jeszcze chwilkę dusimy. Smacznego!
Komentarze