Warzywa na patelnię ze schabem

4.48 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące danie obiadowe do przygotowania w zaledwie pół godziny. Smaczne z ryżem, czy makaronem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,6 kg schabu bez kości
    -2 łyżki przyprawy do mięs
    -400 g warzyw na patelnię "toskańskich"
    -400 g warzyw na patelnię "włoskich"
    -1 łyżka przyprawy do kuchni włoskiej
    -ewentualnie sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa na patelnię ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w paseczki. Dokładnie mieszamy z przyprawą do mięs. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy 5 minut na rumiano od czasu do czasu mieszając.

    2. Wrzucamy wszystkie warzywa i przyprawę włoską, mieszamy, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok 10 minut do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając.

    3. Całość doprawiamy solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i jeszcze chwilkę dusimy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować