Deser kiwi z lodami malinowymi
Ciasto piaskowe
Kostka kokosowa
Pewnie każdy z Was zna to ciasto. Mi było dane robić je pierwszy raz w życiu... ba! Nawet dzień przed jego przygotowaniem pierwszy raz go jadłam! Zadziwiające, ale prawdziwe. Każdego kogo o nie pytałam kojarzył je z dzieciństwa. Ja pamiętam mazurka....
Tarta z kiszoną kapustą i morelami
Dlaczego tak lubimy tarty? Bo można je podawać na słodko lub słono z przeróżnymi dodatkami. Dla nas tarta jest tak uniwersalna jak pierogi, ale jest z nią zdecydowanie mniej roboty.
Idealne ciasto na tartę II
Panie i Panowie, przedstawiam Wam mój drugi idealny przepis na spód do tarty. Gdy planujecie zrobić ją jako słodką przekąskę do kawy zamiast soli dodajecie cukier. Jeżeli natomiast chcecie ją przygotować na wytrawnie, ciasto doprawiacie solą.
Chałka z marcepanem i wiśniami
Już chyba z 5 razy przymierzałam się do tego, aby dodać przepis na chałkę. I tym razem mi się udało. Mój A. był w pracy więc nikt mi jej nie skubał przed zrobieniem zdjęć, mogłam spokojnie sobie wszystko przygotować :-)
Naleśniki z pokrzywą z farszem z białego sera i wędzonego łososia
Pokrzywa świetnie sprawdziła się w moich naleśnikach. A jej smak? Niebiański! Podobny trochę do szpinaku, ale tylko podobny, bo dużo lepszy :-)
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego
Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu przekąski z ciasta francuskiego to moja propozycja na dni, kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, gdy dopadnie nas mały głód lub gdy zaplanujemy sobie leniwy wieczór spędzony pod kocem w asyście filmu i lampki czerwonego wina.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: EwaW2910
Smażona pierś z bażanta ze szparagami i czerwoną kaszą jaglaną