Pieczeń z szynki

4.49 (161 ocen)

  • 14 godz.

Idealna pieczeń zarówno do kanapek jak i do obiadu.

  • 14 godz.

Składniki:

  • Szynka - 1 kg w jednym kawałku
    Sól czosnkowa- około 2-3 łyżeczek
    Papryka- łyżeczka
    Majeranek- 1-2 łyżeczki
    Olej-ok. 60 ml
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Szynki

Pieczeń z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę natrzeć przyprawami, polać olejem i zostawić na noc w lodówce. Przewrócić na drugą stronę 1-2 razy szynkę w marynacie. Piec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym przez około 1.5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Porady

By szynka była bardziej soczysta należy podlewać ją wodą w czasie pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować