PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ZUPA Z GRUSZKI I PIETRUSZKIhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/89/34118797cc2842f740949adf49d182b39243499b.jpeg34565184http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-z-gruszki-i-pietruszki
Gruszka- 3 sztuki
Pietruszka korzeń- 3 sztuki
Pietruszka nać- do posypania
Bulion warzywny- szklanka
Tymianek
Pieprz
Sól
Gałka muszkatołowa
Masło- 1 łyżka
Cebula- pół sztuki ok. 50g
Olej rzepakowy
Sposób przygotowania przepisu:
ZUPA Z GRUSZKI I PIETRUSZKI
1.
Pietruszkę i gruszkę obrać. Połówkę pietruszki pokroić w plastry resztę wraz z gruszką pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paski, zeszklić w garnku dodać rozdrobnione składniki. Gotować wraz z bulionem, aż do miękkości. Na końcu doprawić i zmiksować.
2.
Plastry pietruszki podpiec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze około 100 stopni, aż do zarumienienia. Udekorować wierzch zupy chipsami z pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze