309536003_10223666537351690_767975404311042572_n

Agiatis

Rybnik

O mnie:

http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/Uparta,czasem tupnę nogą - a co! Do tego kocham gotować - dla bliskich, przyjaciół, dla siebie - niekoniecznie;). Nic tak bardziej nie cieszy jak uśmiechnięte buźki rodzinki i przyjaciół po dobrym posiłku.....prawda?

Obserwujących: 5

 
Wiadomość
Użytkownik Agiatis w dniu 30.12.2021 08:19 skomentował:

Flaki wołowe gotowane w rosole

Użytkownik Agiatis w dniu 09.05.2020 09:31 opublikował przepis:

Ciasto Marchewkowe - Odchudzone

Ciasto Marchewkowe robię od jakieś czasu, tym razem postanowiłam zrobić wersję bardziej fit. Bez oleju, bez cukru ze słodką polewą.
Użytkownik Agiatis w dniu 28.02.2018 17:51 opublikował przepis:

Czekoladowy Pudding z Chia (na ciepło)

To jest "deser" który polubiłam od pierwszego "kęsa" Ten, który zobaczycie za chwile jest czekoladowy, na ciepło i nie musimy czekać całej nocy aby napęczniał :) Możemy zrobić tradycyjnie mieszając nasiona Chia z mlekiem kakao i do lodówki na noc. Ja, zrobiłam na ciepło, obe wersje są równie smaczne :)
Użytkownik Agiatis w dniu 19.08.2017 19:15 skomentował:

Tatar

Użytkownik Agiatis w dniu 19.08.2017 19:15 skomentował:

Tatar

Użytkownik Agiatis w dniu 17.08.2017 08:13 opublikował przepis:

Sałatka w/g zaleceń Postu dr Dąbrowskiej

Prosta w przygotowaniu, zdrowa sałatka która można konsumować nie tylko będąc na diecie.
Użytkownik Agiatis w dniu 16.08.2017 07:24 skomentował:

Tatar

Użytkownik Agiatis w dniu 16.08.2017 07:24 skomentował:

Tatar

Użytkownik Agiatis w dniu 24.01.2017 08:48 opublikował przepis:

Frytki z selera

Zdrowsza alternatywa tradycyjnych frytek. Te pieczone w piekarniku.
Użytkownik Agiatis w dniu 11.08.2016 09:09 opublikował przepis:

Pierogi szpinakiem i fetą nadziane

Pierogi w niecodziennej odsłonie. Szpinak nie jest taki straszny jak go malują. Pierogi są smaczne i warte wypróbowania.
Użytkownik Agiatis w dniu 23.02.2016 10:38 skomentował:

Placek po węgiersku

Użytkownik Agiatis w dniu 10.11.2015 06:08 skomentował:

Makaron z białym serem na słodko

Użytkownik Agiatis w dniu 17.10.2015 14:00 skomentował:

Pierś z kurczaka grillowana z serem zapiekana

Użytkownik Agiatis w dniu 06.10.2015 11:38 opublikował przepis:

Ziemniak nadziewany

Podróży kulinarnych smak
Użytkownik Agiatis w dniu 26.03.2015 08:05 opublikował przepis:

Chipsy z Parmezanu

Chipsy z parmezanu możemy potraktować jako przekąskę, lub jako dodatek do potraw.
Użytkownik Agiatis w dniu 25.02.2015 19:30 skomentował:

Gołąbki w sosie pomidorowym z szybkowaru

Użytkownik Agiatis w dniu 04.02.2015 13:20 skomentował:

Zupa cebulowa

Użytkownik Agiatis w dniu 30.11.2014 13:19 skomentował:

Kluski śląskie

Użytkownik Agiatis w dniu 30.11.2014 13:12 opublikował przepis:

Chipsy z buraków

Do chipsów podchodziłam dwukrotnie Za pierwszym razem pokroiłam za grubo i nie były to chipsy tylko pieczone buraki, pyszne, jednak nie o taki efekt zabiegałam.Drugie podejście, to był strzał w 10! Chipsy chrupiące, pyszne, polecam wypróbować.
Użytkownik Agiatis w dniu 30.11.2014 13:09 opublikował przepis:

Dżem z dynią i pomarańczą

Dżem wyszedł aromatyczny, smakował nawet mojemu mężowi, także niewielki sukces kulinarny mam.
Użytkownik Agiatis w dniu 12.09.2014 10:10 opublikował przepis:

Kaszanka własnej produkcji

Przepis dostałam od teścia, w jego rodzinie sporo masarzy było, teraz emerytowani dzielą się swoją wiedzą.
Użytkownik Agiatis w dniu 09.09.2014 14:49 skomentował:

Dżem truskawkowy

Użytkownik Agiatis w dniu 09.09.2014 14:48 skomentował:

Makaron z białym serem na słodko

Użytkownik Agiatis w dniu 18.07.2014 20:34 skomentował:

Karczek w sosie grzybowym

Użytkownik Agiatis w dniu 13.07.2014 13:11 opublikował przepis:

Karczek w sosie grzybowym

Ten rodzaj mięsa uwielbiam, smażony, pieczony, gotowany w sosie maczany, czy też grillowany. W każdej możliwej postaci jest dla mnie smaczny i pochłaniam go z ogromnym apetytem.
Użytkownik Agiatis w dniu 13.07.2014 13:06 opublikował przepis:

Zupa jagodowa

Zupę jagodową możemy podawać ją na ciepło lub w formie chłodnika na zimno. Prosta i szybka w wykonaniu, możemy się przy jedzeniu u paskudzić (ja zawsze), ale warto!
Użytkownik Agiatis w dniu 14.05.2014 13:40 opublikował przepis:

Pasta z pieczonego kurczaka

Gdy robię kurczaka z rożna, czasem zostaje nam sporo mięsa, postanowiłam zrobić tym razem pastę do pieczywa.
Użytkownik Agiatis w dniu 05.04.2014 13:04 opublikował przepis:

Frytki z marchewki

Zdrowsza wersja frytek. Dodatek majeranku uwielbiam, próbowałam także z oregano, równie pyszne wychodzą.
Użytkownik Agiatis w dniu 31.03.2014 20:10 skomentował:

Chrust lany

Użytkownik Agiatis w dniu 26.02.2014 07:54 opublikował przepis:

Faworki

Przepis mam od teściowej, sprawdzony stary przepis z babcinego zeszytu, przekazywany z pokolenia na pokolenie. Faworki to jedne z tych słodkości, które mogłyby gościć u nas niemal codziennie - uwielbiamy.
Użytkownik Agiatis w dniu 14.01.2014 06:15 opublikował przepis:

Boeuf Strogonow z pieczarkami

Zbliżają się chłodne dni, proponuję ugotować coś pożywnego. Strogonow jest świetnym daniem jednogarnkowym, które możemy urozmaicać na wiele sposobów
Użytkownik Agiatis w dniu 14.01.2014 05:40 opublikował przepis:

Pasta z pieczonego kurczaka

Gdy nie wiemy co zrobić z pozostałym mięsem po obiedzie - proponuję pastę!
Użytkownik Agiatis w dniu 02.12.2013 22:38 skomentował:

Tort dinozaur - Triceratops

Użytkownik Agiatis w dniu 22.11.2013 07:05 skomentował:

Placek z kalafiora polany sosem pieczarkowym

Użytkownik Agiatis w dniu 17.11.2013 15:01 skomentował:

Pierś z kurczaka w obręczy z papryki

Użytkownik Agiatis w dniu 14.11.2013 09:43 opublikował przepis:

Makaron z patelni

Makaron z dodatkiem pieczarek, brokuła i kalafiora. Sposób na szybki obiad.
Użytkownik Agiatis w dniu 09.11.2013 12:01 opublikował przepis:

Sałatka z porem

Sałatkę polecam na kolację, jeśli jednak zrezygnujemy z dodania wędliny i zastąpimy innym dodatkiem np groszkiem, ogórkiem, sprawdzi się świetnie jako dodatek do obiadu.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 15:57 opublikował przepis:

Makaron z białym serem na słodko

Szybki obiad dla dzieci, lub kolacja dla całej rodziny.

Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 15:57 opublikował przepis:

Szyszki z kajmakiem

Smaki z dzieciństwa
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:56 opublikował artykuł:

Inspiracje na Wielkanoc - Joanna Góźdź

Pomysły z tej książki wykorzystać można praktycznie o każdej porze roku - bo chodzi w niej po prostu o estetykę.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:43 opublikował artykuł:

Użytkownicy o Świętach: Agiatis - Świąteczne przygotowania

Rodzinne Święta, bardzo lubię gdy wszyscy jesteśmy razem. Cieszymy się ze wspólnie spędzanego czasu..
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:38 opublikował artykuł:

Fanaberie - Jolanta Wrońska

Dzięki uprzejmości portalu PG mogę przybliżyć Wam książkę o ciekawym tytule "Fanaberie" Jolanty Wrońskiej. Na dzień dobry świetna okładka, ale czy zawartość równie ciekawa i cechująca się smakiem?
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:26 opublikował artykuł:

Smakowite pieczywo Kristiane Muller - Urban - Recenzja

Zbiór 100 przepisów na chleb, bułki i słodkie wypieki.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:20 opublikował artykuł:

Prosto i Presto - przyjmujemy gości - Anna Lucci

Lubicie kuchnie Włoską? Przeraża Was perspektywa zorganizowania przyjęcia? Ta książka jest dla Was, gdyż mamy tutaj zbiór prostych i sprawdzonych przepisów na przyjęcia w prawdziwie włoskim stylu.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 09:09 opublikował artykuł:

Automat do wypieku chleba First Austria FA – 5150 -1 - Test

Dzięki uprzejmości portalu Polska Gotuje, miałam możliwość przetestowania automatu do wypieku chleba marki First Austria model FA – 5150 -1.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 08:18 opublikował artykuł:

Złota kuchnia polska - Elżbieta Adamska

Książka zawiera nie tylko zbiór sprawdzonych przepisów, śmiało może nosić miano "niezbędnika" każdej gospodyni domowej.
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 08:14 opublikował artykuł:

"Moje wypieki" Doroty Świątkowskiej

Ksiażka, która zdobyła II miejsce w prestiżowym konkursie Gourmand World Cook book Awards 2010 w kategorii " Bloggers" pokonując liczną konkurencję z całego świata!
Użytkownik Agiatis w dniu 04.11.2013 08:06 opublikował artykuł:

W dojrzewającym słońcu - Patricia Atkinson

O kobiecie, która stworzyła winnice? Dla mnie książka opisuje przede wszystkim jak można mimo trudności wytrwać w spełnianiu marzeń!

To może cię zainteresować