Biszkopt:
Jajka- 3 sztuki
Mąka pszenna pełnoziarnista- 2 łyżki
Kakao- 1 łyżka
Ksylitol/cukier- 3 łyżki
Proszek do pieczenia- łyżeczka
Krem:
Śmietana 30%- 330 ml
Galaretka truskawkowa- 1 opakowanie
Maliny świeże/mrożone- ok. 250g
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Malinowa chmurka
1.
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, następnie dodać ksylitol- ubijać, dodać żółtka- ubijać. Do masy jajecznej stopniowo i delikatnie przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao .
Blachę o wymiarach około 21*21 cm wyłożyć papierem i posmarować masłem. Ciasto wlać do formy i piec w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
2.
Galaretkę rozpuścić w wodzie, odstawić by lekko stężała. Śmietanę ubić i stopniowa dodawać galaretkę, dalej miksować.
3.
Na biszkopcie położyć maliny-przykryć je masą malinową. Gotowe schłodzić.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze