PASZTET Z CUKINII Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny pasztet nie zawierający mięsa, delikatny smak, wspaniały zapach.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki cukinii startej na drobnej tarce odcisniętej
    50gr. pieczarek startej na grubej tarce
    6 ząbków czosnku
    20 dag sera żółtego startego na grubej tarce
    pęczek pietruszki posiekać drobno
    1 duża cebula w kosteczkę
    4 jajka
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka papryki ostrej i słodkiej
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1/2 szklanki kaszy manny
    1 szklanka bułki tartej
    1/3 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Ser

Pasztet z cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z cukinii z pieczarkami 1. Cukinie obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na drobnej tarce,odcisnąć nadmiar wody. Pieczarki obrać zetrzeć na grubej tarce, przesmażyc doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Do miski przekładamy cukinie, dodajemy pieczarki, ser żółty starty na grubej tarce, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę drobno pokrojoną, żółtka, olej, bułkę tartą, kaszę manne i wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy pianę z białek i natkę pietruszki. Gotowy pasztet przełożyc do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować