Polecam prostą i zdrową pastę z twarogu i szprotek. Jeśli lubicie takie połączenie, zachęcam do zrobienia:-) Nam najbardziej smakuje z ogórkiem kiszonym.
29 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
300 g twarogu
1 puszka dowolnej ryby w oleju (u mnie szprotki)
pęczek szczypiorku
3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Pasta z twarogu i szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg przełożyć do większej miski i rozdrobnić go widelcem. Szprotki odsączyć z oleju, dodać do miski i rozdrobnić je z twarogiem. Szczypiorek umyć i pokroić drobno. Do miski dodać kwaśną śmietanę lub jogurt, pokrojony szczypiorek i wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania, wymieszać i pasta gotowa!
Komentarze