Pasta z twarogu i szprotek

3.67 (3 ocen)

  • 29 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam prostą i zdrową pastę z twarogu i szprotek. Jeśli lubicie takie połączenie, zachęcam do zrobienia:-) Nam najbardziej smakuje z ogórkiem kiszonym.

  • 29 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g twarogu
    1 puszka dowolnej ryby w oleju (u mnie szprotki)
    pęczek szczypiorku
    3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasty do chleba Pasta rybna

Pasta z twarogu i szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przełożyć do większej miski i rozdrobnić go widelcem. Szprotki odsączyć z oleju, dodać do miski i rozdrobnić je z twarogiem. Szczypiorek umyć i pokroić drobno. Do miski dodać kwaśną śmietanę lub jogurt, pokrojony szczypiorek i wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania, wymieszać i pasta gotowa!


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szprotki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować