Pasta z wędzonego twarogu i szprotek "winter"

4.87 (15 ocen)

  • 7 min
  • Dla 4 osób

Wspaniała aromatyczna i nieskomplikowana pasta do pieczywa, najlepiej smakuje z chlebem żytnim posmarowanym masłem, pychotka.

  • 7 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 130 g twarogu wędzonego
    1 puszka 170 g szprotek wędzonych typu winter w oleju
    2 mniejsze czerwone cebule
    szczypta natki pietruszki
    szczypta białego mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.87 (15 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z wędzonego twarogu i szprotek "winter" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg i szprotki rozdrobnić widelcem, wlać połowę oleju z puszki, dodać drobniutko posiekaną cebulę, natkę posiekaną i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać, nie solić bo twaróg i szprotki są już słone.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szprotki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować