Pasta z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pasta idealna do mięs z grilla

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 cukinia
    1 papryka
    1 duża czerwona cebula
    1 duży pomidor
    czosnek - 4-5 ząbków
    bazylia - kilka listków
    oliwa z oliwek - łyżka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z grillowanych warzyw 1. Bakłażana i cukinię pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Cebulę i pomidora pokrój w ćwiartki. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w szerokie paski. Wyłóż wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, oprósz solą i pieprzem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Po tym czasie warzywa obróć i grilluj kolejne 20 minut (pilnuj aby zbyt mocno się nie spaliły).
    Po wyjęciu i ostygnięciu usuń skórę z bakłażana, cukini, papryki i pomidora, wszystkie warzywa i zioła zblenduj z dodatkiem oliwy. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

Porady

Pasta świetnie smakuje jako dodatek do grillowanych mięs lub z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować