Cevapčići - bałkańskie kotleciki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczyste kotleciki z wołowiny z warzywami

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego, najlepiej wołowiny
    pół papryki
    czerwona cebula
    kilka ząbków czosnku
    natka pietruszki
    kminek mielony, sól, pieprz, ostra i słodka papryka
    odrobina oleju lub oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Cevapčići - bałkańskie kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cevapcici 1. Cebulę i paprykę należy pokroić w drobną kostkę, posiekać natkę, dodać do mięsa, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać przyprawy według uznania, wszystko ze sobą dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki nawet na kilka godzin.
    Z masy należy uformować wałeczki i nabić je na wykałaczki. Cevapici można piec na grillu, na patelni lub w piekarniku.
    Świetnie pasuje do nich sos tzatziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować