Pasta z czerwonej ciecierzycy i suszonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszny dodatek do świeżego chleba.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej ciecierzycy
    1/2 sloiczka suszonych pomidorów
    3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy
    Natka pietruszki
    Sól i pieprz
    Chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z czerwonej ciecierzycy i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Odlewamy wodę i dodajemy pomidory, czosnek i przyprawy. Miksujemy.
    Pietruszkę siekamy i dodajemy na koniec do pasty. Mieszamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
    Podajemy że świeżym pieczywem i ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować