Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne rozwiązanie na pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie.
5 min
Dla 10 osób
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
5 suszonych pomidorów w zalewie
1 łyżka oleju z zalewy z suszonych pomidorów
1 duży ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/8 łyżeczki ostrej papryki lub szczypta chili
pieprz czarny (opcjonalnie - do smaku)
sól (do smaku)
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odsączyć zachowując trochę zalewy. Przełożyć do blendera, dodać suszone pomidory, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pozostałe przyprawy. Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolać trochę zalewy lub oleju, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce.
Komentarze