Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

4.5 (142 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne rozwiązanie na pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie.

  • 5 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    5 suszonych pomidorów w zalewie
    1 łyżka oleju z zalewy z suszonych pomidorów
    1 duży ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/8 łyżeczki ostrej papryki lub szczypta chili
    pieprz czarny (opcjonalnie - do smaku)
    sól (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączyć zachowując trochę zalewy. Przełożyć do blendera, dodać suszone pomidory, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pozostałe przyprawy. Zmiksować na gładką pastę. W razie potrzeby dolać trochę zalewy lub oleju, aby uzyskać pożądaną konsystencję pasty. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować