Pasta z awokado i jajek

4.51 (183 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka do zrobienia z prostych i łatwo dostępnych składników pasta do chleba jest bogata w wartościowe składniki i bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka - 4 szt.
    awokado – 1 szt.
    szalotka - 1 szt.
    szczypiorek – 1/2 pęczka
    czosnek – 1 ząbek
    sok z cytryny – 1 łyżka
    sól morska – do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z awokado i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i rozdrobnić widelcem. Awokado umyć, usunąć pestkę i skórkę, a miąższ rozgnieść widelcem. Awokado połączyć z jajkiem, dodać sok z cytryny, drobno pokrojoną szalotkę, szczypiorek i rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i wymieszać. Przełożyć do zamykanego pojemnika i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przemieszały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować