Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych do chleba

3.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta do chleba z dodatkiem ogórków kiszonych. Najlepiej smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    2 jajka ugotowane na twardo
    3 ogórki kiszone
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

3.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Jajko Pasty

Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy sok. Awokado wyjmujemy ze skórki i rozgniatamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Czosnek Jajka Jogurt grecki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować