Pasta z jajek i awokado

4.49 (148 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta będzie smakowitym dodatkiem do świeżego pieczywa.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 ząbek czosnku
    1 dojrzałe awokado
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz
    1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z jajek i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ze szczypta soli. Obieramy ze skorupek, siekamy w kosteczkę, przekładamy do miski. Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kosteczkę. Awokado skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny. Połowę awokado przekładamy razem z czosnkiem do jajek, drugą połowę rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować