REKLAMA

Pasta z jajek i awokado

wyświetlono: 26573 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Jest to kolejna pasta, która za sprawą jajek kojarzy mi się z Wielkanocą :)

opublikowany: 10.04.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • - 2 jajka;
    - 1 dojrzałe awokado;
    - kawałeczek ogórka;
    - 1 łyżeczka soku z cytryny;
    - szczypiorek;
    - sól;
    - pieprz.
Ocena:

(średnia 4.5 z 176 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane i ostudzone jajka, a także awokado oraz ogórka, obierz i zetrzyj na tarce, na małych oczkach. Połącz w miseczce z sokiem z cytryny, przyprawami oraz bardzo drobniutko posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj. Najlepsza ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: AnkaFiranka AnkaFiranka

Pasta z jajek i awokado

Pyszna pasta będzie smakowitym dodatkiem do świeżego pieczywa.

kategoria: Pasty opublikowany: 31.03.2017 | wyświetlono: 2763 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową postną kanapkę.

kategoria: jajko Pasty opublikowany: 16.09.2017 | wyświetlono: 6895 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 1
Dodane przez: capri capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna i przepyszna :)

kategoria: ogórki konserwowe majonez Pasty pasta z tuńczyka opublikowany: 11.11.2019 | wyświetlono: 314649 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE