Pasta jajeczna z groszkiem

4.49 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna z groszkiem, to klasyka kuchni śniadaniowej. Jej przygotowanie nie wymaga żadnych talentów kulinarnych i zajmuje tylko kilka minut.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka z numerem "0" lub "1"
    4 łyżki groszku
    po 1 łyżce posiekanych ziół: natka pietruszki, koperek, szczypiorek
    1-2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z groszkiem 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
    Pokroić jajka w kostkę, dodać zioła i groszek.
    Dodać majonez i musztardę, delikatnie wymieszać.
    Przyprawić pastę solą i pieprzem. Wstawić pastę na 1/2 godziny do lodówki, aby smaki połączyły się.

Porady

Aby pasta była smaczna trzeba użyć jajek dobrej jakości, takich od szczęśliwych kur.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować