Pasta jajeczna z zielonym groszkiem

4.5 (161 ocen)

Pasta jest bardzo smaczna.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Polecam na piątkowe śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 6 jajek

    3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku

    3-4 łyżki majonezu

    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna Przekąski

Pasta jajeczna z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Groszek przekładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękki, odcedzamy i studzimy. Razem z jajkami przekładamy do miski, dodajemy majonez i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Pastę podajemy z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować