Pascha daktylowo- orzechowa

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wszyscy pieką babki i mazurki a ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam paschę daktylowo- orzechową. Niestety nie mam specjalnej foremki na paschę i robiłam ją w zwykłej miseczce, dlatego wygląda jak wygląda, ale za to smakuje rewelacyjnie. A najlepsze jest to, że pascha ta składa się tylko z trzech podstawowych składników z dodatkiem orzechów. Ja wymieszałam orzechy nerkowca, brazylijskie i pekan. Wyszło pysznie.
Spróbujcie :)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 440g twarogu półtłustego
    – 100g masła
    – 150g daktyli
    – 50g ulubionych orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha daktylowo- orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na około 1 godzinę aby zmiękły. Masło roztopić i wystudzić. Twaróg zblendować razem z wystudzonym masłem i daktylami na gładką masę. Orzechy drobno posiekać, dodać do masy twarogowej i wszystko dokładnie wymieszać. Foremkę wyścielić gazą, wyłożyć masę twarogową, wyrównać i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

pascha

To może cię zainteresować