pascha

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zawsze gości w moim domu na wielkanocnym stole.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu zmielonego ( nie z wiaderka)
    Po 10 dag : rodzynek, żurawiny, skórki pomarańczowej, orzechów włoskich.
    4 żółtka
    1 szkl. Cukru
    3/4 kost masła
    Sok i skórka z jednej cytryny
    Puszka karmelu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pascha

Pascha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka z cukrem ubić na parze.
    Masło utrzeć na puch i dodawać na przemian twaróg i masę z żółtek.
    Na koniec dodać bakalie, czekoladę, sok i skórkę z cytryny.
    Foremkę metalową do babek wyłożyć gazą. Wyłożyć masę serową i schłodzić najlepiej ok 12 godzin. Wyłożyć na talerz i udekorować karmelem.

Porady

do paschy można dodać swoje ulubione bakalie. udekorować można również czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować