Pączki na mleku skondensowanym

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pączki. Ciasto do pączków przygotowane w nietypowy sposób - jak na kopytka. Polecam

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mleka skondensowanego słodzonego
    2 jajka
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    około 350 g mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pączki

Pączki na mleku skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przelewamy mleko i dodajemy jajka i cukier waniliowy, mieszamy. Wsypujemy około 3/4 mąki i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto.
    Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną resztą mąki i ponownie zagniatamy ciasto, formujemy wałeczki i tniemy niewielkie kluski jak na kopytka.
    W garnku rozgrzewamy olej. Ręce natłuszczamy olejem i robimy okrągłe kuleczki, wkładamy do garnka z olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować