REKLAMA

Sernik marmurkowy z truskawkami na zimno na mleku skondensowanym

wyświetlono: 4728 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Pyszny, orzeźwiający sernik na zimno na biszkoptach, z dodatkiem czekolady mlecznej, mleka skondensowanego i truskawek.

opublikowany: 19.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu 3-krotnie mielonego ( u mnie z wiaderka)
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    150 g czekolady mlecznej
    60 g żelatyny fit deserowej
    1 galaretka truskawkowa
    500 g truskawek
    okrągłe biszkopty (100g)
    wiórki kokosowe do dekoracji
Ocena:

(średnia 4 z 12 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Sernik marmurkowy z truskawkami na zimno na mleku skondensowanym?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg połącz z mlekiem skondensowanym. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu i połącz z masą serową. Masę podziel na dwie, równe części. Do jednej dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę.
  • 2. Na dnie tortownicy, o wym.24 cm (wyłożonej papierem do pieczenia), poukładaj biszkopty. Wylewaj naprzemiennie łyżkami, raz masę białą, raz czekoladową.
  • 3. Truskawki umyj, pozbaw szypułek. Połowę truskawek powtykaj w masę i odstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pozostałe truskawki poukładaj na masie.
  • 4. Galaretkę rozpuść wg. przepisu na opakowaniu i pozostaw do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretką zalej truskawki. Ciasto wstaw do lodówki na min.3-4 godz. (a najlepiej na całą noc). Przed podaniem boki sernika udekoruj wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE