Omlet Caprese

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne połączenie omleta i włoskiej sałatki Caprese. Idealny pomysł na urozmaicenie śniadania na ciepło.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Omlet:
    3 jajka
    2 łyżki mleka
    1/4 łyżeczki soli
    1 łyżka klarowanego masła
    Caprese:
    1 dojrzały pomidor (u mnie malinowy)
    1 kula mozzarelli
    listki bazylii
    2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Caprese Omlet Jajko Śniadanie

Omlet caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócić w misce z mlekiem i solą. Masło rozpuścić na patelni. Na dobrze rozgrzane masło wlać masę jajeczną i nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia. Omlet przełożyć na drugą stronę pomagając sobie talerzem lub dwoma łopatkami, chwilę podsmażyć. Przełożyć na wygrzany talerz. Na połówkę omleta położyć pokrojone na plastry mozzarellę, pomidora i listki bazylii. Polać oliwą i złożyć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Jajka Mozzarella Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować