Ogórkowa z pulpecikami i cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku na maśle podsmażamy posiekaną cebulę.Gdy się zarumieni dodajemy starte marchewki i pietruszkę. Duszone warzywa zalewamy r wywarem warzywnym. Następnie znowu na patelni podsmażamy tarte ogórki. Jak się zagotuje wywar z warzywami dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy około 15 minut.Następnie dodajemy podsmażone ogórki oraz pół szklanki szklankę wody z ogórków i zagotowujemy.
Mięso mieszamy z jajkiem, odciśniętą bułką, czosnkiem i przyprawami,dodajemy kaszę manną i formujemy małe kuleczki.
Mięsne kuleczki wrzucamy na samym końcu do garnka z zupą, zmniejszamy moc palnika i trzymamy zupę pod przykryciem przez około 10 minut.Na końcu zupę zabielamy śmietaną.Dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy cheddarem.Smacznego!
Komentarze