OGÓRKOWA BEZ MIĘSA

4.38 (197 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Dobry pomysł na jarski obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 40dag ogórków kiszonych, 50g masła, 3 średnie ziemniaki, 1 duża marchewka, pól małego selera, pół szklanki śmietany, 1 łyżka wegety, woda z ogórków, sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.38 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Ogórkowa bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki zetrzyj na grubych oczkach i smaż na maśle około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Do garnka wlej 1litr wody i wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na grubych oczkach marchewkę i seler. Po 15 minutach gotowania wrzuć ogórki. Dopraw do smaku wegetą, solą pieprzem oraz wodą z ogórków i gotuj jeszcze 5 minut.
  • 3. Zupę podawaj gorącą, zabieloną śmietaną. SMACZNEGO!

Porady

Jeśli nie masz ziemniaków, możesz je zastąpić ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Ziemniaki Ogórek Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować