Ogórki musztardowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne plastry ogórków w wyrazistej musztardowej zalewie z przyprawami. Idealnie sprawdzą się na kanapkach z szynką, oraz do drugiego dania. Mają fajny słodko-kwaśny smak. Serdecznie polecam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg ogórków

    Zalewa:
    1 l wody
    szklanka octu
    1,5 szklanki cukru
    4 łyżeczki soli
    8 ziaren ziela angielskiego
    8 listków laurowych
    6 łyżek musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki dokładnie myjemy, nie obieramy.
  • 2. Ogórki kroimy w grubsze plastry wzdłuż, układamy do czystych słoiczków.
  • 3. Zalewę zagotowujemy wraz z przyprawami. Zalewamy ogórki w słoikach. Zakręcamy.
  • 4. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować