OGÓRKI MUSZTARDOWE

5 (178 ocen)

Wzięło mnie dzis na wspomnienie lata,sezonu ogórkowego...uwielbiam przetwory z ogórków.Te sa przepyszne,pasują do kazdego rodzaju mięs

Składniki:

  • 4 kg ogórków,
    zalewa:
    1 litr wody,
    1/2 kg cukru,
    2 łyzki soli,
    1/2 litra octu,
    mały słoiczek musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy,bez obierania ze skórki kroimy w plastereczki
  • 2. Wszystkie składniki do zalewy zagotowujemy oprócz musztardy,te dodajemy juz po ostudzeniu zalewy.Dajemy musztarde,mieszamy,zalewamy ogóreczki na 12 godz.
  • 3. Po tym czasie ogoreczki wkładamy wraz z zalewa do słoiczków,pasteryzujemy ok,10 minut.

Porady

Ogoreczki w tej zalewie wyglądają moze dosyć mdło,nie maja fajnego kolorku,ale pierwsze wrażenie jest błędne,bo w smaku sa przepyszne.Wszyscy moi znajomi ktorzy probowali-juz robia sami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować