Naturalnie zielone jajko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 3 osób

Mój pomysł na naturalne i kolorowe wielkanocne śniadanie :)

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 1czubata łyżka majonezu
    - duża garść rukoli
    - szczypiorek
    - 2 łuskane orzechy włoskie
    - Sól
    - Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Naturalnie zielone jajko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę.
  • 2. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli. Dokładnie miksujemy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 3. Przygotowaną pastą nadziewamy skorupki jajek. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować