Nadziewana dynia z kuskusem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Pyszne, sycące danie bez mięsa

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 dynia piżmowa
    1/2 opakowania kaszy kuskus
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 słoiczka suszonych pomidorów
    1 krojone pomidory w puszce
    300 g pieczarek
    trochę kaparów
    sól
    pieprz
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Nadziewana dynia z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia 1. Dynię dzielimy na pół. Wydrążamy pestki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut.
    Po upieczeniu Wydrążamy jeszcze trochę miąższu i odkladamy na później.
    Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem wg. przepisu na opakowaniu.
  • 2. Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśniety czosnek. Następnie wrzucamy pieczarki kroj one w kawałki i suszone pomidory. Smażymy aż odparuje woda z pieczarek. Następnie wlewamy pomidory w kawałkach i dodajemy kapary oraz odłożony miąższ z dyni. Doprawiamy solą,pieprzem i curry. Kto lubi na ostro może dodać chilli.
  • 3. Do podsmażonych składników dodajemy Kaszę. Mieszamy. Nadzieniem napełniamy dynię.
    Zapiekamy kolejne 15 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: dynia - przepisy dla każdego

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować