MUTABAL CZYLI PASTA Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA I CZOSNKU

0 (0 ocen)

Mutabal to pasta z grillowanego bakłażana i czosnku. Ma dość specyficzny i niecodzienny smak. Za to jest zdrowa i jest źródłem błonnika. Dzięki czosnkowi pasta jest bardziej ostra :)

Składniki:

  • bakłażan - 1 szt.
    czosnek - 1 ząbek
    sól morska - do smaku
    pieprz - do smaku
    oliwa z oliwek - do posmarowania plastrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Mutabal czyli pasta z grillowanego bakłażana i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2aqqfpa 1. Bakłażana starannie umyć. Pokroić w cienkie paski.
  • image-10p9hj5 2. Każdy plaster wysmarować oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu.
    Czosnek obrać, pokroić w plastry i także umieścic na grillu.
    Kiedy bakłażan i czosnek się przypiecze, zmielić w maszynce lub zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Czosnek Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować