Pasta z grillowanego bakłażana

1 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dodatek do chleba lub grilla

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bakłażan
    3 ząbki czosnku
    4-5 kawałków pomidora suszonego w oliwie
    3-4 łyżki oliwy
    5 oliwek
    sól
    pieprz
    kilka liści czosnku niedźwiedziego ok 5
    1 łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty Przekąski

Pasta z grillowanego bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan pieczemy na grillu w całości tak długo aż cały będzie pomarszczony i przypieczony. Studzimy. Obieramy bakłażana i wydrążamy cały miąższ do miseczki.
    Do blendera wkładamy czosnek, pomidory i oliwę, blendujemy, następnie dodajemy bakłażan, i posiekane listki czosnku niedźwiedziego oraz przyprawy i sok z cytryny. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Podajemy do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować