mintaj w sezamie

4.99 (156 ocen)

  • 15 min

Tradycyjną piątkową rybkę warto odmienić dodatkiem sezamu. Dzięki niemu panierka będzie bardziej chrupiąca a całość nabierze wyraźniejszego smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    2 łyżki mleka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki sezamu
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Mintaj w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mintaj w sezamie 1. Rozmrożoną rybę osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć solą i pieprzem.
  • mintaj w sezamie 2. Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem tworząc gęste ciasto.Bułkę tartą wymieszać z sezamem
  • mintaj w sezamie 3. Rybę panierować najpierw w cieście a następnie w bułce z sezamem. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. .

Porady

Oczywiście można użyć innej dowolnej ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Mintaj Panierka Ryby Sezam

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować