Mintaj smażony

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mintaj to zdrowa ryba, która zawiera niewiele tłuszczu a do tego przyspiesza metabolizm – coś w sam raz dla tych, którzy chcą pozbyć się zbędnych kilogramów.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1kg filetów z mintaja;
    bułka tarta;
    2 jajka;
    sól;
    pieprz
    1/2l mleka
    1/2l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, wymoczyć godzinę w mleku i wodzie, tak aby ryba była całkowicie zanurzona; osuszyć ręcznikiem; posolić; popieprzyć. Filety namoczyć w jajku i panierować bułką tartą. Smażyć z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować