Mintaj smażony

  • wyświetlono: 14111 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mintaj to zdrowa ryba, która zawiera niewiele tłuszczu a do tego przyspiesza metabolizm – coś w sam raz dla tych, którzy chcą pozbyć się zbędnych kilogramów.

kasia_m86
  • 80min

Składniki

1kg filetów z mintaja;
bułka tarta;
2 jajka;
sól;
pieprz
1/2l mleka
1/2l wody

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj smażony

  • 1. Rybę rozmrozić, wymoczyć godzinę w mleku i wodzie, tak aby ryba była całkowicie zanurzona; osuszyć ręcznikiem; posolić; popieprzyć. Filety namoczyć w jajku i panierować bułką tartą. Smażyć z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylamintajdietetycznedietazdroweryba smażonadietetyczne daniepanierowana rybamintaj smażonysmażony mintaj

Komentarze

Podobne przepisy

Złocisty mintaj

Dodane przez: Bilcia

Złocisty mintaj

Pyszna rybka z jogurtem i mąką...

Nototenia smażona

Dodane przez: czarrna

Nototenia smażona

Nototenia to pyszna, nieduża rybka....

ZŁOCISTY MINTAJ

Dodane przez: karolina895

ZŁOCISTY MINTAJ

Trochę jogurtu, przypraw i mąki...

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

Mintaj pływajacy w porach

Dodane przez: 2milutka

Mintaj zapiekany w porach

Smaczne filety z mintaja zapieczone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE