MINTAJ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • wyświetlono: 3779 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

ryba owinięta ciastem francuskim, zapiekana ze szpinakiem i serem feta, doskonała na postny obiad

caa80158cc080d15dc9401f11af3394e8fdbf818157807caebf62850b13ebe6e~2

Składniki

3 kostki mintaja,
1 op.ciasta francuskiego,
6 brykietów szpinaku,
100 g sera feta,
1 ząbek czosnku,
sól, pieprz,
2 łyżki masła,
żółtko

Sposób przygotowania przepisu:

MINTAJ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • 1. Ciasto francuskie tniemy na 6 prostokątów. Mintaja kroimy na połówki. Brykiety podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozkładamy na środku ciasta francuskiego, układamy rybę, a na wierzchu pokrojony w plastry ser. Zawijamy ciasto, smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 20 min, w 190 stopniach.

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiataciasto francuskiemintajWigiliapiątkowy obiadpostny obiadryba w ciescie francuskimryba ze szpinakiemBoże_Narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: bogusia82

Parówki w cieście francuskim

Parówki pieczone w cieście francuskim...

Polędwiczka w cieście francuskim

Dodane przez: agarybak76

Polędwiczka w cieście francuskim

Jeżeli ktoś lubi połączenie mięsa...

image-0uu40vm

Dodane przez: monika016

Mintaj w sosie kurkowym

Idealne danie dla fanów kontrowersyjnych...

Smacznego :)

Dodane przez: pranszkowa

Filet w cieście francuskim

Lubisz fileta z kurczaka,a tradycyjne...

Camembert w cieście francuskim

Dodane przez: gotujaceblizniaczki

Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim...

Pałki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaJ

Pałki w cieście francuskim

Sakiewki z ciasta francuskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE