Mini torciki ''pavlova'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dwóch blaszkach, ułożyć papier do pieczenia i narysować 20 kół po ok. 9 cm.
beza-Białka powinny mieć temperaturę pokojową i być czyste, bez odrobinki żółtka.Ubijać w suchej misce metalowej albo szklanej.Białka ubić ze szczyptą soli i po łyżce cukru pudru, na szklistą masę.Przesiać mąkę, wlać sok i zmiksować.Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką M1. Ruchem okrężnym napełnić zaznaczone koła, oraz zrobić rant z dwóch okrążeń.Wyjdą tz. koszyczki.
2.Włożyć blaszki do nagrzanego piekarnika do 100* i suszyć ok.3 godz.z termoobiegiem.Sprawdzić czy spód jest wysuszony i niech ostygną w piekarniku.
Potem delikatnie poodklejać .
3.krem-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z cukrem pudrem ,serkiem i jogurtem.Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Powkładać w środki bezików, dwoma łyżkami albo łyżką do lodów. Starać się szybko robić bo krem gęstnieje.
4.owoce pokroić w plasterki i ułożyć dekoracyjnie na kremie. Dodatkowo można ozdobić rozetkami z kremu truskawkowego.
Komentarze