Mini beza Pavlova

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny ,kruche ,słodkie i piękne bezy z masą z serka mascarpone i owocami .Te upiekłam na prezent i goście byli zachwyceni.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 białek
    2 szklanki cukru ( szklanka cukru pudru + szklanka kryształu)
    pół szklanki mąki ziemniaczanej
    łyżka soku z cytryny
    szczypta soli

    Krem :
    Śmietanka 30 lub 36 % 250ml
    małe opakowanie mascarpone
    3 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo :
    dowolne owoce
    liście mięty
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Bezy

Mini beza pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini bezy Pavlova 1. Białka ubić z solą na sztywną pianę ,dodawać stopniowo cukier ( ucierać do rozpuszczenia cukru ) Na końcu dodać mąkę i sok z cytryny .Bezy formować za pomocą worka cukierniczego .
    Piec 40 minut w 120 stopniach ,później
    piec ok 2 godzin w 90 stopniach
  • 2. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem ,dodać mascarpone. Nakładać na zimne bezy.
    Udekorować owocami i miętą .

Porady

Z tego przepisu wyszło mi ok 20 sztuk bezy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować