Mini torciki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Torciki są proste w przygotowaniu a wyglądają efektownie.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • krem:

    - 10 dag margaryny Kasi

    - 2 łyżki cukru pudru

    - 1 budyń waniliowy
    - 1 szklanka mleka

    dodatkowo:

    - maliny do dekoracji

    - 24 sztuk ciasteczek maltanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Herbaty

Mini torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń z jednej szklanki mleka i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Margarynę Kasię ucieramy na puszystość. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę ucieramy.
  • 3. Stopniowo do margaryny dodajemy budyń przy tym ucierając. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  • 4. Na ciastka wyciskamy rozetki i składamy torciki. Na wierzchu wyciskamy jedną dużą rozetkę i dekorujemy maliną.
  • 5. Gotowe! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować