Meksykańska Salsa

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Idealny dodatek do ryżu i makaronu

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki - 1 zielona papryka - 2 cukinie - 1/2 kg cebuli czerwonej - 3 łyżki soli -1 szklanka octu spirytusowego - 1.5 szklanki cukru - 1/2 l przecieru pomidorowego - łyżka słodkiej mielonej papryki - łyżka curry - pęczek pietruszki .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos meksykański

Meksykańska salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, oczyszczamy z nasion. Kroimy w drobną kostkę,dodajemy 3 łyżki soli i odstawiamy na około 12 godzin. Po tym czasie odlewamy sok z warzyw . Gotujemy ocet, wsypujemy cukier, rozpuszczamy. Dodajemy warzywa i gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Następnie dodajemy przecież pomidorowy, curry, mieloną paprykę, pieprz do smaku i pokrojony pęczek pietruszki. Całość gotujemy 10 minut . Gorącą salsę wkładamy do słoiczków i zakręcamy. Odstawiamy wieczkiem do dołu i pozostawiamy do wystygnięcia. Smacznego !

Porady

Ewentualnie można dla umocnienia smaku dodać chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować