Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe lody na jogurcie naturalnym. Lekko kwaśne, więc idealnie sprawdzą się na upalne dni. Idealnie orzeźwiają. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
    40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej )
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus. 1. Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.
  • Z jogurtem. 2. Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.
  • Z pudrem. 3. Mieszamy dodając cukier puder do smaku.
  • Do mrożenia. 4. Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk.
    Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.
  • Gotowe. 5. Podajemy i smacznego.

Porady

Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków. Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego. Cukier puder używamy według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować