Lekki sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mało słodki i lekki, bardzo nam smakował

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g sera z wiaderka
    4 łyżki cukru
    opakowanie budyniu śmietankowego ,,Słodka chwila" (43 g)
    3/4 szklanki mleka
    2 łyżki żelatyny
    200 g śmietanki kremówki
    1 cukier waniliowy
    50 g masła
    biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Lekki sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami.
    Mleko zagotowujemy i mieszamy z budyniem. Studzimy
    Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody.
    Masło topimy.
  • 2. Ser miksujemy z cukrami i śmietaną. Kilka minut aż masa będzie puszysta.
    Następnie wlewamy przestudzone masło i dodajemy budyń. Na koniec dodajemy żelatynę, którą wcześniej zalewamy odrobiną wrzątku i dokładnie rozpuszczamy.
  • 3. Masę serową przekładamy na biszkopty.
    Chłodzimy conajmniej godzinę.
    Dekorujemy wg uznania.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować