Leczo z parówkami i pomidorami malinowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam leczo ale nie z kiełbasą, najbardziej smakuje mi z parówkami, wychodzi delikatne pożywne i bardzo smaczne. Polecam póki jeszcze sezon na cukinię trwa. Danie jest szybkie i samo się gotuje, uwielbiam takie dania jednogarnkowe i na dwa dni.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    4 papryki czerwone
    kg pomidorów malinowych
    przyprawa do leczo
    2 cebule
    10 parówek
    ostra papryka w proszku
    2 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo z parówkami i pomidorami malinowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo 1. Do wysokiego garnka przełożyć pokrojoną cukinię w kostkę, pomidory oraz paprykę i cebulę, wlać ok 1,5 l wody oraz wsypać vegetę oraz przyprawę do leczo. Zamieszać. Dodać pozostałe składniki oprócz parówek.
  • 2. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby dolać wody. Parówki obrać z folii i pokroić na małe kawałki. Dodać do lecza, ściągnąć z ognia, nie gotować już parówek bo się rozpadną one same dojdą w gorącym leczo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Parówki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować