Leczo z parówkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne, sycące i rozgrzewające leczo. Możemy je podać z makaronem, ryżem lub pieczywem. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    80 dag cukinii
    2 szkl wody
    30 dag parówek
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Usuwamy gniazda nasienne i białe błonki, kroimy w dużą kostkę. Cukinię myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w duże kawałki.
    W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę oraz paprykę.
    Dodajemy cukinię i smażymy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dusimy przez około 20 minut. W tym czasie kroimy parówki i dodajemy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wkładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko razem zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować