Leczo z parówkami

4.99 (160 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybka i smaczna potrawa

  • 60 min

Składniki:

  • 2 grube parówki
    1 kiełbasa śląska lub podwawelska
    1 koncentrat pomidorowy (90g)
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    olej

    1 łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki soli
    przyprawa w płynie maggi

    0,5-1l wody
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć 5 min. Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Smażyć ok. 10 min, aż całość lekko się zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy, wodę (musi zakrywać warzywa) oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować