Leczo z parówkami

  • wyświetlono: 1522 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Bardzo szybka i smaczna potrawa

e-jola1
  • 60min

Składniki

2 grube parówki
1 kiełbasa śląska lub podwawelska
1 koncentrat pomidorowy (90g)
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
2 cebule
3 ząbki czosnku
olej

1 łyżeczka słodkiej papryki
pół łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli
przyprawa w płynie maggi

0,5-1l wody

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z parówkami

  • 1. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć 5 min. Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Smażyć ok. 10 min, aż całość lekko się zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy, wodę (musi zakrywać warzywa) oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiataleczowarzywapaprykacebulaCukiniakuchnia węgierskana ostropachnące

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka drobiowa w złocistej panierce.Polecam.

Dodane przez: buciol78

Wątróbka drobiowa w złocistej panierce

Pyszna i ekspresowa wątróbka z...

image-0bv8h2a

Dodane przez: Kasja1986

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a...

image-2ba4mef

Dodane przez: weronika63

Krokiety z kiszoną kapustą boczkiem i pieczarkami.

Podany przepis jest na 23-25 bardzo...

image-037kh1w

Dodane przez: weronika63

Kotlet mielony z leszcza ziemniaki i surówka.

Bardzo smaczne danie rybne.

Zrazy wieprzowe faszerowane szpinakiem podane z sałatką z selera naciowego.

Dodane przez: Alicja10101992

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane szpinakiem...

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane...

image-06jtufn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kotleciki z pomidorową niespodzianką

Aromatyczne mięsne kuleczki ze...