Leczo z parówkami

  • wyświetlono: 2141 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Bardzo szybka i smaczna potrawa

e-jola1
  • 60min

Składniki

2 grube parówki
1 kiełbasa śląska lub podwawelska
1 koncentrat pomidorowy (90g)
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
2 cebule
3 ząbki czosnku
olej

1 łyżeczka słodkiej papryki
pół łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli
przyprawa w płynie maggi

0,5-1l wody

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z parówkami

  • 1. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć 5 min. Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Smażyć ok. 10 min, aż całość lekko się zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy, wodę (musi zakrywać warzywa) oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiataleczowarzywapaprykacebulaCukiniakuchnia węgierskana ostropachnące

Komentarze

Podobne przepisy

Smakowite leczo z kiełbasą

Dodane przez: KasiaKitek

Leczo z kiełbasą

Pierwsze leczo jakie pamiętam z...

Leczo z marchewką

Dodane przez: Goszka

Leczo z marchewką

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem...

Leczo z cukinii

Dodane przez: bogusia82

Leczo z cukinii

Tradycyjne węgierskie danie z warzywami...

Lekkie leczo z indykiem

Dodane przez: monikaT83

Lekkie leczo z indykiem

Kolejne pyszne, lekkie i sycące...

Leczo z czerwoną fasolą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Leczo z czerwoną fasolą

Lekko wzbogacona wersja tradycyjnego...

Bułeczki o smaku węgierskiego leczo

Dodane przez: Cukiereczek

Bułeczki z węgierskim leczo

Uwielbiam kuchnię węgierską za...