Leczo z parówkami

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne leczo, w której role główną gra nie tylko papryka, ale i parówki. Jest to wersja, po którą chętnie będą sięgali również najmłodsi domownicy.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0,5 kg parówek (np. Polanek od JBB Bałdyga)
    - 3 cebule
    - czerwona papryka
    - zielona papryka
    - żółta papryka
    - pomidory w puszce
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 200 g pieczarek
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki i pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Pieczarki podsmaż na oliwie, po chwili dodaj cebulę i podsmaż całość. Dodaj pomidory z puszki i koncentrat, pokrojone papryki i parówki. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować