Kurczak z fasolką szparagową i smażonymi kiełkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak na sposób chiński w słodkim sosie chili , z fasolką szparagową i smażonymi kiełkami. Uwielbiamy takie dania :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    100 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
    1 czerwona papryka
    1/3 szklanki zielonego groszku
    1 małe opakowanie kiełków
    sos słodki chili
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki wody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z fasolką szparagową i smażonymi kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek i kroimy w kostkę. Podsmażamy na suchej patelni i przekładamy do miseczki. Paprykę oczyszczamy z ziarenek kroimy na plasterki i podsmażamy ok 3 min na olej. Następnie do papryki dodajemy fasolkę szparagową, zielony groszek, kiełki i smażymy razem kolejne 3 minuty. Dodajemy pół szklanki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy całość do momentu aż fasolka będzie aldente (ok 10 -15 min). Po tym czasie do warzyw dodajemy kurczaka, doprawiamy całość słodkim sosem chili . W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną w 1/3 szklanki wody i dodajemy do kurczaka z warzywami aby zagęścić sos, czekamy aż całość się zagotuje. Podajemy np. z makaronem ryżowym, ryżem lub ulubionym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełki Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować