Kurczak z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny, prosty obiad na szybko. Wyśmienity kurczak z fasolką szparagową. Danie, do którego będziesz wracać. Banalnie prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Danie podajemy z ryżem lub makaronem. 

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 cm korzenia imbiru
    • 3 marchewki
    • 1 papryka czerwona
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • 6 łyżek sosu sojowego ciemnego
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka octu ryżowego
    • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Kurczak z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w podłużne maski. Następnie przekładamy do miski, wlewamy trzy łyżki sosu sojowego, wsypujemy sól. Czosnek oraz Imbir obieramy, drobno kroimy i łączy z mięsem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na dwie godzinki. Po tym czasie Mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Marchewki obieramy, kroimy w słupki, paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki, fasolę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na połówki.
    Na rozgrzany olej przekładamy marchewki, paprykę oraz fasolę, wsypujemy sól i smażymy do miękkości.
  • sos 3. Warzywa łączymy z mięsem.
    Do naczynia wlewamy pozostały sos sojowy, ocet ryżowy, miód, ketchup, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw i gotujemy aż sos zgęstnieje.
  • danie 4. Gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować