Kaszotto z fasolką szparagową i koperkiem

4.96 (27 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne,syte obiadowe danie z sezonową fasolką.Polecam.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
    1/3 szklanki kaszy pęczak
    1 cebula
    1 łyżeczka suszonego oregano
    4 łyżki sosu sojowego
    60 ml białego wina
    1 i 1/2 szklanki bulionu
    150 g zielonej fasolki szparagowej
    3 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.96 (27 ocen)

Kaszotto z fasolką szparagową i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano.
    Wszystkie składniki wymieszać na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut.
    Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki i dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut .Wszystko wyłożyć na talerz wymieszać i posypać koperkiem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować